Adam Yauch spoluzakladateľ Beastie Boys zomrel vo veku 47 rokov

05.05.2012 Celý región

Adam Yauch, jedna tretina z priekopníckej hip-hopovej skupiny Beastie Boys, zomrel vo veku 47 rokov. Yauch, tiež známy ako MCA, bol liečený na rakovinu od roku 2009 potom, čo objavili nádor v jeho slinnej žľaze.

"S veľkým zármutkom musíme potvrdiť, že muzikant, rapper, aktivista a režisér Adama MCA" Yauch, zakladajúci člen Beastie Boys a tiež nadácie Milarepa, zomrel vo svojom rodnom New Yorku dnes ráno po takmer trojročnom boji s rakovinou, "píše sa v oficiálne vyhlásení od Beastie Boys.
 
Beastie Boys je americká hip-hopová skupina založená roku 1981 v New Yorku.

V prvom období hrali hardcore punk v miestnych kluboch, od roku 1983, kedy sa k nim pridal Adam Horovitz, fungujú ako "biela" rapová skupina. Od tej doby pôsobia v zložení: MCA (vlastným menom Adam Nathanial Yauch, basová gitara, rap), Adrock (vlastným menom Adam Horovitz, gitara, rap) a Mike D (vlastným menom Michael Louis Diamond, bicie, rap), ale často s nimi hrajú aj ďalší hudobníci.

Prvý album Licenced To Ill bolo jedným z prvých rapových dosiek, ktoré sa umiestili na popredných pozíciach amerických rebríčkov predajnosti. Rovnakého úspechu dosiahli aj ďalšie albumy, vrátane politicky zameraného To The 5 Boroughs, vychádzajúceho v čase amerických prezidentských volieb.
 
Michael Diamond, aka Mike D - spev, bicie
Adam Yauch, aka MCA - spev, basová gitara
Adam Horovitz, aka King Ad-Rock - spev, gitara
Michael Schwartz, aka Mix Master Mike - samplovanie
 
 
 
 
 
 
 

Vyberte región